BURUN ESTETİĞİ
(Rinoplasti )
Rinoplasti yani burun estetiği ameliyatı ile burun ucu ve burun sırtındaki bir takım problemler düzeltilebilir. Aynı zamanda hastanın nefes almasını engelleyecek burun içi problemi varsa buda beraberinde düzeltilir.
İnsanların burun anatomileri ve yüz şekilleri farklılıklar gösterebilir. Bu yüzden Burun estetiği ameliyatında öne çıkan iki ana unsur;
-
Yapılacak olan müdahalenin hastanın istekleri doğrultusunda hastaya uygun olması ve doğal olması gerekmektedir.
-
Hastanın rahat bir şekilde nefes almasını sağlamak gerekmektedir.
‘’Doğal Burun Rahat Nefes... ‘'
Rinoplasti ameliyatında amaç nedir?
Rinoplasti burnu yeniden şekillendirme ve yapılandırma ameliyatıdır. Ameliyatın amacı burnu fonksiyonel açıdan daha iyi ve estetik açıdan yüzünüzle uyumlu doğal görünen bir burun oluşturmaktır.
Ameliyat hangi yaşlarda yapılabilir ?
Rinoplasti genellikle 18 – 35 yaş arasındaki genç erişkinler tarafından talep edilen, 5 – 6. dekatlara kadar başarı ile uygulanabilecek bir ameliyattır.
Zor bir ameliyat mı?
Rinoplasti yüz estetik ameliyatlarının zor olanlarındandır. Her yüzün kendine ait karakteristiği vardır. Burun fonksiyonunu korurken ya da onarırken, yüzün bireyselliğine uygun olarak burun şeklini düzeltmek esas zorluktur. Başarılı sonuç iyi bir hasta hekim ilişkisi ile sağlanır.
Burundan nefes almam
etkilenir mi?
Rinoplasti ameliyatı nefes problemi yaşayan hastalarımızda da uygulanması gerekebilen bir ameliyattır.Dolayısıyla normal şartlar altında rinoplasti ameliyatı burun tıkanıklığına veya nefes alma problemlerine neden olmaz.Sonuçta estetik bir burun elde ederken burnun fizyolojik fonksiyonlarının korunması da çok önemlidir.
Eğri burun ameliyatı uyguladığımız hastanın öncesi ve sonrası görseli.
Burun kemeri ve burun ucu düşüklüğü şikayeti olan ve nefes almada problemi olan hastamızın estetik ameliyat öncesi ve sonrası durumu.
Burun kemeri, burun ucu düşüklüğü ve nefes alamama şikayeti olan hastanın ameliyat öncesi ve sonrası görselleri.
Eğri burun ameliyatı uyguladığımız hastanın öncesi ve sonrası görseli.
Ameliyat sonrası takip ?
Rutin takip protokolü;
ilk hafta, 3. hafta, 6. hafta, 3. ay, 6. ay, 1.yıl
ve daha sonra yılda 1 defa kontrol etmek şeklindedir.
Bu takip süreci sayesinde hasta ve cerrah beraberce ameliyat sonuçlarını değerlendirebilmektedir.